Holnap hajnalig – Legendás meleg szórakozóhelyek és meghatározó arcaik a közelmúltból

Tudtad, hogy Budapesten már a 80-as években is voltak meleg bulik és olyan éjszakai bár, ahova LMBTQ emberek jártak ismerkedni?
Ebben az évtizedben még nagyon kevés lehetősége volt az LMBTQ embereknek a szórakozásra, de a rendszerváltással azonban egy óriási szabadság kezdődött. Az akkor sokat emlegetett nyugathoz hasonlóan elindult a fővárosban is a meleg éjszakai élet, ami a 90-es években bontakozott ki és igazi fénykorát a 2000-es évek elejére érte el, amikor sorra nyíltak a különböző bárok és szórakozóhelyek a városban.
Ez az időszak a felhőtlen szórakozás időszaka volt Budapesten, amikor a különböző szórakozóhelyeken hétvégenként nem csupán LMBTQ emberek, de nagyon sok énekes, színész, közéleti személyiség és még politikus is megfordult.
 
A „Holnap hajnalig” kiállítás ezt a 30 éves időszakot feldolgozva mutatja be 1980-tól egészen 2010-ig, hogyan indult el a budapesti meleg éjszakai élet és milyen módon születtek és szűntek meg a különböző szórakozóhelyek, és váltak legendává a budapesti éjszakai élet királynői, a transzvesztita előadóművészek is.
 
A kiállításhoz az akkori éjszakai élet legikonikusabb alakjai adták történeteiket, arcukat és fotóikat, így a kiállított képek mögött érdekes és esetenként pikáns történetek is megbújnak.
 
A kiállítás ingyenesen megtekinthető szeptember 8-24 között a Bartók 1 Galériában!